FIFTY-ONE CLUB LANGE NELLE werd opgericht in 1995. Alle leden zijn woonachtig te Oostende of in de ruime omgeving ervan. Na de organisatie van enkele Paasmarkten zijn we in 1998 overgeschakeld op onze ‘Mand voor Moeder’.

Bij de start was ons hoofddoel Kris, inmiddels een volwassen man, die lijdt aan cystinose. Voor hem hebben wij alle medische kosten die niet gedragen werden door de instanties voor onze rekening genomen.

Later hebben wij onze schouders onder het Zorghuis gezet, een ‘bijna als thuis’ voor kankerpatiënten die er alleen voor staan tijdens hun oncologische behandeling. Graag geven wij mee dat onze club mee de opstart van het Zorghuis heeft mogelijk gemaakt en dat we de verdere uitbouw ondersteunen.

Vanaf dit jaar wordt onze ‘Mand voor Moeder’ de 51-THANK YOU BOX waarbij niet enkel de naam maar ook de inhoud is vernieuwd, en trekken we de kaart van BOVEN DE WOLKEN.

Boven De Wolken is een vzw die ouders steunt wanneer ze hun baby verliezen. Dat doen ze door hen tastbare herinneringen te geven en hen bij te staan tijdens die eerste moeilijke momenten. Hun professionele fotografen doen dit gratis, met hart en ziel, met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor hen en hun baby.

Hun foto’s zijn een blijvende herinnering die nooit zal vervagen. Foto’s van hun baby, van hun nieuwe gezin. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van hun kind. Foto’s die ze met veel trots aan iedereen kunnen laten zien, want ook sterrenouders zijn fiere ouders.

De jaarlijkse opbrengst van de Mand voor Moeder / 51-Thank You Box, die dit jaar aan haar 24ste editie toe is, geeft ons de nodige financiële middelen om dit alles mogelijk te maken.

Alvast dank voor uw gewaardeerde steun!